Mot Galapagos

Till havs, till havs...

Idag är det dags att lätta ankar, lossa förtöjningarna och ge oss ut på världens största ocean, Stilla Havet. Kursen är först satt på Galapagos som är ca 850 sjömil härifrån. Det ser ut som om vi kommer att ha ganska fina vindar i åtminstone två till tre dagar, sedan får vi se. Om vi gör fart varje dag så är vi framme om ca 8 dagar men förmodligen kan det bli så mycket som 14-15 dagar på grund av bristen på vind. Ni där hemma behöver med andra ord inte oroa er för att vi får kämpa i svåra stormar. Troligare är att vi trycker under soltaket och hoppas på mer vind medan seglen smäller fram och tillbaka i stiltjen.

Efter Galapagos kommer våran resas största överfart, Galapagos – Marquesas, som är så lång som 3000 sjömil. Det är faktiskt mer än en åttondel av jordens omkrets som vi kör utan att se land i ett kör. Både läskigt och spännande på samma gång. Vi har i alla fall laddat upp med nya fiskegrejor och har dessutom hittat en hel del användbara fisketips på internet, så förhoppningsvis blir det färsk fisk lite titt som tätt framöver. Vi har dessutom en inofficiell fisketävling med båten Moana. Störst fisk på vägen till Galapagos vinner. =)

Over and out från Kapten Niotå och Ruffhäxan

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mot Galapagos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*