Äntligen framme!

Sent igår kväll, långt efter det att solen gått ner kom vi äntligen fram till Nya Zeeland. Vi var extremt trötta och väldigt frusna då de sista dagarna var riktigt kalla. Trodde nästan att hamnen skulle vara kantad av is. Så kallt var det. Tydligen låg temperaturen på runt 3 grader celcius. Brrrrrrr!

Hur som helst, även om detta bara var den tredje längsta överfart vi gjort så var det definitivt den absolut jobbigaste. Vi är rörande överens att vi hellre skulle göra om 3000 sjömil mellan Galapagos – Marquesas än att göra samma överfart igen. Men nu är vi som sagt äntligen framme och det känns underbart om än mycket kallare än i Fiji.

Hittills har Nya Zeeland redan bjudit på massor av naturupplevelser. På vägen in såg vi delfiner, pingviner och ja, en jättestor vithaj som låg i ytan och förmodligen hoppades på att vi skulle trilla i som en fin efterrätt efter vad nu den hade stoppat i sig.

En mer detaljerad beskrivning av överfarten kommer så snart vi orkar skriva lite mer. Håll till godo så länge!

Kramar från oss i ett kallt Nya Zeeland!

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Äntligen framme!

 1. Karin skriver:

  Hej på er sjöbusar!

  Väntar spänt på en utförligare rapport från er! Har fått hälsningar via mamma men vill såklart höra mer om er senaste seglats och veta hur det går för er på land? Här har hösten kommit på allvar. Nästan alla löv har blåst av träden och frosten glittrar på gräsmattan var och varannan morgon. Det är täckjacka som gäller om man ska vara ute. Riktigt råkallt!
  Alla mår bra här! Alvar har lärt sig sitta utan stöd, i alla fall några minuter innan han tippar! Joar kör med bilar och tåg, springer omkring på alla fyra och ryter som en tiger och har lärt sig göra kullerbyttor. Skulle visa honom i förra veckan hur man gjorde men sträckte såklart någon muskel så jag knappt kunde vrida på huvudet efteråt… Smidig ett kylskåp. Lite yoga kanske vore på sin plats… Christian åker till Washington DC på reumatologikongress nästa fredag. Själv viger jag mitt liv åt barnen just nu (känns det som). Ammar fortfarande ett par gånger varje natt så kaffe klarar jag mig numera inte utan! Joar har höstlov så det är full rulle varje dag! Var riktigt gött att komma iväg på bio i tisdags och få lite egen tid med en kompis. Såg ”En underbar vänskap”. Riktigt bra film! Ni kanske redan har sett den?
  Hoppas ni har det bra där ni är nu och lycka till med jobbsökandet! Vi hörs snart!
  Kramar Karin

 2. Linn skriver:

  Hej på er!
  Ja vi började fundera här i torsdags om ni inte skulle vara framme snart. Men såg här i fredags att allt gått väl. Trots att ni nu verkar ha nästan lika kallt som oss! Förstår att det är en mycket stor omställning för er som länge varit bortskämda med härlig värme. 😉 Hoppas att ni har kläder så att ni klarar er!

  Kul att ni fått se ytterligare djur ni inte sett förr, låter spännande, men hade nog känt mig lite svajig i benen om jag sett en vithaj vid båten och hållt i mig lite extra för att inte råka tappa balansen.. läskigt! Förstår att ni måste vara helt utmattade efter resan! Ni får köpa hem någon god mat, tända lite ljus och dricka the, lägga upp benen på soffan och ta det lite lugnt för att få tillbaka energi och värme.

  Hur går det för er nu? Några nyheter på jobbfronten? Håller tummarna att ni hittar något snart!
  Inga stormar hos er igen? Stormar ju på som bara den över New York. Tur att ni inte är där i närheten!

  Ha det så bra!
  Många Pussar och kramar
  Linn

 3. Niklas skriver:

  Hej!

  Härligt att ni har kommit så långt på eran segling. När kastar ni loss igen? Och kommer ni ha AIS:en igång?

  Hälsningar
  Niklas

 4. Lasse skriver:

  Håber i nyder livet i 2! Dejligt at læse lidt om turen en gang imellem, og savner lidt det gode skib her i efterårsvejret… Husk! Saltvatten tørker aldrig! – Og slet ikke i 3 graders kulde…:-) Ship Ohøj og en hel flaske rom! – Lasse

 5. Mattias skriver:

  Wow låter häftigt! Ni slängde inte ut en liten firre med en krok i ryggen för att se om vithajen kanske var sugen på att bli fångad? 😛

 6. Dreo skriver:

  Puuh det känns bra.
  Instämmer med Marie jag har också varit orolig, men nu leker livet igen.
  Ha det nu så gött.

 7. Johan Mörtberg skriver:

  Hellu!

  Kul att det går bra för er 🙂 Hur länge blir ni på Nya Zeeland? Jag kommer dit 8 Nov men då har ni kanske dragit vidare. 3 plus lät lite svalt tycker jag. Är ni nere i södra delen då? Det där med Vithaj lät inge vidare heller! Jag ska ju dit å dyka! Vill ju inte kramas med sånna heller!

  /Johan Mörtberg

 8. mamma marie skriver:

  BRA JOBBAT AV ER!!! Har faktiskt inte förut varit så orolig som den här gången, jättejobbigt 🙁 i alla fall så har ni varit borta tillräckligt länge nu, så jag har ett jättebra ? förslag, ni kommer hem ett tag nu o typ fångar vardagen ett tag ungefär ca 30 år, SEDAN kan ni fortsätta där ni pausade o slutföra er resa. då har ni nåt att se fram emot också:) och det är bevisligen bra för hälsan att ha nåt att se fram emot! Jag tycker det är en suverän lösning, nu hänger det bara? på vad ni tycker :)eller:( I vilket fall som helst I LOVE AND MISS YOU…mycket! vila er ett tag nu det har ni förtjänat. PoK mom PS hörde ni var oroliga för kläder jag sponsrar med en tusing o en stor stor fuskpälsfilt.

 9. erica skriver:

  va skönt att ni har kommit fram, hoppas att det kommer lite värma snart så att ni slipper frysa =) och lycka till med jobb sökandet. Här i Sverige är det kalt och och det snöade igår =) men det la sig inte som tur var är inte rickigt redo för det än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*