Båten Anna i storstan

Tillbaka till verkligheten och storstaden. Aucklands skyline som vi har utsikt över från båten.

Efter vår lilla semester från båten hemma hos John och Win så var det dags att segla vidare ner till Auckland (Nya Zeelands största stad) för att skaffa oss ett jobb och börja fylla på resekassan igen. Vi hade kollat väder och det såg lovande ut för att sätta kurs söderut. Tyvärr har vi haft extremt oflyt med vindarna den senaste tiden och denna gången var inget undantag. Rak motvind hela vägen ner 120 sjömil. En kort sträcka med våra mått mätt men nog så jobbig att kryssa. Planen var att vi skulle ta oss ned på typ 1 dygn max men det slutade på 3. Första dagen slutade det att blåsa, andra dagen var det alldeles för mycket vind (motvind) men tredje dagen tog vi oss i kragen och seglade 24 h rak motvind ned till Auckland. Så i torsdags morse tuffade vi in i en marina mitt i stan med utsikt över skyskraporna. Känns bra att vara i en storstad igen efter att ha spenderat de senaste 6 månaderna på små öar i söderhavet där det mesta är svårt att få tag på förutom sol och underbart klart och varmt vatten.

Efter att ha spenderat första dagen på att röja upp lite i båten och tagit en promenad in till stan så var det dags idag att börja söka jobb. Vi skrev ut ett antal CVn och gick runt till restaurangerna längs med hamnpromenaden. Jobbsökandet gick bättre än förväntat och redan i skrivande stund så är Emilie och provjobbar på en restaurang! =) Utöver det så var det många som behövde anställa extra personal och verkade vara genuint intresserade av att anställa oss så det ser ljust ut. Annars har jag även fått tips på en marina som behöver folk till att jobba med båtunderhåll, men det är en bra bit utanför Auckland, men jag kanske satsar på det om lönen är bättre.

Hur som helst, vi tycker att det är väldigt skönt att vara framme här och slippa segla på ett tag och fylla på kontot istället för att bara tömma det.

Storstadshälsningar från Båten Anna

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Båten Anna i storstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*