Halvvägs till Vanuatu

26S08 171E08 <–(Klicka för att se på karta)

Efter lite mer än 5 dygns segling så har vi tagit oss en ganska bra bit över halvvägs till ön Anatom i Vanuatu där vi planerar att lägga till. Den ursprungliga planen var att segla direkt till ön Tanna men det verkade vara något mer komplicerat att checka in med tull- och immigrationsmyndigheterna där så nu blir det Anatom istället.

Hittills har vädret varit ganska växlande. Efter att ha seglat i mindre en tolv timmar fick vi dra igång motorn och tuffa fram i lite mindre än ett och ett halvt dygn. Sedan fick vi en östlig kuling rakt in i sidan som gjorde livet ganska trist ombord och större delen av besättningen försökte sova bort det hela när de inte hade vakt. Båten gungar kraftigt från sida till sida och lite titt som tätt stänker sjöarna in i sittbrunnen. Att laga någon form av mat mer avancerad än gröt eller nudlar är inte aktuellt och det går inte att göra så mycket annat heller än att hålla ut tills vindarna avtar. Sedan någon gång igår mitt på dagen har vi fått lite andrum med 15 knops vind som vrider på nord men imorn ser det ut att bli en till portion kuling men denna gång från väst. Behöver jag säga att vi längtar efter att komma fram?

Fiskelyckan har dock varit fin. Första dagarna när vi motoriserade fångade vi en liten Bluefin Tuna på strax över 3kg som var väldigt delikat. Till vår överraskning fick vi också upp en liten Mahi Mahi på 2 kg som vanligtvis inte ska gå att få upp så långt söderut. Den mest udda fångsten var dock en stor albatross som tyckte att vårt vita plastdrag såg smaskigt ut. Som tur var lyckades den inte svälja innan kroken fastnade i näbben, så vi kunde lugnt dra in honom och ta lös kroken och albatrossen kunde flyga iväg med bara förskräckelsen.

Nu försöker vi njuta och ladda lite extra energi i det lugna vädret innan nästa omgång. Vi kan i alla fall trösta oss med att vi snart är framme. Gissningsvis är vi framme torsdag kväll eller tidig fredag morgon lokal tid.

[Nicks MoM message]: For all the romanticized stories of how sailing to far off tropical islands you read, no one tells you about trying to wash dished while you are standing on a 45 degree angle or when a big wave sends sea water thru the hatch and on your bed. Or wedging yourself between the wall and the door to use the toilet. But its not all bad… watching movies on deck with the stars over your head, eating fresh fish you caught just hours before, meeting great seabirds face to face. Oh well I don’t want to romanticized it too much. Much love from the middle of nowhere Pacific Ocean!

(Johan till när och kära) Vidar jag saknar dig och längtar så otroligt mycket efter dig. Tänker på dig och ser fram emot när vi snart ses. Hoppas att allt är bra med dig och att du sköter om dig. Jag fick dit meddelande och det värmer. Är så glad att du är en så fin killeJ Puss o kram. Till alla er andra vill jag också hälsa och tacka så mycket för alla era snälla och omtänksamma ord. Allt är bra med mig och alla andra på båten. Men vi ser nu fram emot landJ. Ledsen att jag inte fick iväg någon hälsning på morsdag. Hoppas att du fick en fin dag mor. Ha det nu så bra och ta hand om er så ses vi snart. Tack så mycket för meddelanden syrran och Fredda. Och alla ni andra som skrivigt på fb. Ni som läser det här får hjälpa till och hälsa till alla andra som inte är inne i data värden. Hälsa till far att han ska vara rädd om sig och att allt ordnar sig.

Puss och kram på er

Over and out från Båten Anna på Stilla Havet med kurs satt mot Anatom, Vanuatu. (Texta oss gärna på satellittelefonen och berätta om inlägget kommit upp och annat uppmuntrande som vi blir glada över. Hur man gör hittar du i föregående inlägg eller underfliken Kontakta Oss.)

Det här inlägget postades i Nya Zeeland - Indonesien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Halvvägs till Vanuatu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*